MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ
Turkish Medical Physics Association

MFD Yönetim Kurulu Kararları


Sevgili Meslektaşlarım,

Medikal Fizik Derneği yönetim kurulu 17 Şubat 2017 tarihinde toplanmıştır. Toplantıda görüşülen konuları ve yapılmasını düşündüğümüz konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Antalya’da yapılacak olan kongremizin organizasyonu ile ilgili konular konuşulmuş, Dr. Kadir Yaray ile birlikte değerlendirilmiştir. Kongre için özel web sayfası hazırlanarak tahmini iki hafta sonra sizlere iletilecektir. Dünyanın ve ülkemizin sosyal ve ekonomik olarak zor geçtiği bu zor günlerde, mali kaynakları en doğru şekilde kullanarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımın sağlanması en büyük hedefimizdir.

2. Tüm üyelerimizi ilgilendiren diğer bir konu, üyelik aidatların toplanması hususudur. Benim de yeni öğrendiğim, birçoğumuzun da bilmediğini düşündüğüm, üye aidatlarının toplanmaması dernek yönetimini yasal olarak zor durumda bırakacaktır. Denetim sonucu bu durum tespit edildiğinde derneğe para cezası kesilecektir. Dernekler kanununa göre üst üste aidat ödemeyen üyelerin üyeliklerine son verilmesi gerekmektedir. Bizler dernek yönetimi olarak üyelerimizden dernek üye aidatlarının son iki yılını (25+25=50 TL) alıp makbuzlarımızı keserek bu durumu çözme kararı aldık. Nisan ayının sonuna kadar sizlere ileteceğimiz IBAN numarasına yatırmanızı rica ediyoruz. Yatırılan dekontta isim, soy ad ve çalışılan yer belirtilmelidir. Tüm üyelerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

3. Medikal Fizik camiamız gün geçtikçe büyümekte, akademik yoldan ilerlemek isteyenlerin önlerindeki engeller azalmaktadır. Derneğimize iletilen genç meslektaşlarımızın isteklerini de dikkate alarak yapılan çalışmaların yayınlanacağı, tarama indekslerine giren İngilizce dergi çıkarılmasına kara verilmiştir. Derginin yılda 2 kez çıkarılması, Türkçe ve İngilizce olması ve yayın değerine sahip olması düşünülmektedir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olacaktır ve desteği bulacağımız inancındayız.

4. Ülkemizde Medikal Fizik konusunda Türkçe, kapsamlı bir kitap olmaması hepimizin zaman zaman sıkıntısını çektiğimiz bir durumdur, Türkçe kitap hazırlanması kararı alınmıştı. Bu kitaptaki konular ve olası yazacak arkadaşlarımız belirlendi. Gerekli hazırlıklar yapıldı, yazım kuralları, formatı ve son teslim tarihi sizlere Şubat ayı sonuna kadar iletilecektir.

Hepimizin yapmak istedikleri güzel şeyler var. Ancak hayatın yoğunluğu, büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlarımızın yorgunluğu bizlerin motivasyonunu düşürse de ileriye dönük güzel şeyler yapma isteğimizi yok edemiyor.

IBAN NO: TR66 0001 0008 6602 0167 1250 01

Hesap adı: Medikal Fizik Derneği

T.C Ziraat Bankası, Şehremini Şubesi

Selam ve Sevgilerimle

Hatice Bilge BECERİR

Medikal Fizik Derneği Yönetim Kurulu Adına