MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ
Turkish Medical Physics Association

Küçük Alan Dozimetrisi Teori ve Pratiği Kursu



Küçük foton alanlarında doz değerlendirmesi yapmak hem çok önemli hem de çok zordur. Küçük foton alanları IMRT, VMAT, IMAT ve SABR tekniklerinde kon veya micro/mini MLC’ ler ile açılan 4x4 den küçük alan-lardır. Genel olarak her IMRT segmentinde kullanılmasına rağmen, belir-sizlikler hala mevcuttur.

Güncel dozimetri protokollerinin (IAEA 398, AAPM TG51, DIN 6800-2 ) hepsinde mutlak doz ölçüm prosedürleri referans 10x10 alan ve iyon oda-ları üzerinden ifade edilmişken, özellikle 1x1 veya 2x2 gibi alanlar için uygun prosedürler ve dedektör seçimi gibi konulara değinilmemiştir. Kısacası küçük alanlar ile ilgili ciddi bir protokol elimizde mevcut değil. Ve bu konu ile ilgili ciddi bir boşluk bulunmaktadır

Acıbadem Üniversitesi Medikal Fizik Yüksek Lisans Bölümü olarak, dünya çapında da ciddiyetle ve hassasiyetle yaklaşılan bu konuya, hepimizin dikkatini çekmek için birbirinden değerli konuşmacıların sunumlarını gerçekleştireceği ve bir sonraki gün de pratik ölçümlerin gerçekleştirileceği “Küçük Alan Dozimetrisi Teori ve Pratiği” konulu toplantımıza siz değerli meslektaşlarımızı 11-12.10.2014 tarihleri arasında Acıbadem Maslak Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümüne davet etmekten onur duyuyoruz.

Eki: Program